Hoe werkt het? 

Bloggen & Posten


Bloggen is het het schrijven van uitgebreidere, vaak meer doordachte artikelen die gepubliceerd worden op uw website. Blogs zijn meestal bedoeld om gedetailleerde informatie of persoonlijke inzichten over verschillende onderwerpen te bieden, en de inhoud blijft meestal lang toegankelijk en vindbaar.

Posten daarentegen is het plaatsen van kortere, snellere updates of berichten op sociale media platforms zoals LinkedIn, Facebook, Twitter of Instagram. Posts zijn vaak beknopter, gericht op snelle consumptie en interactie, en zijn meestal vluchtiger van aard.

Social media marketing in combinatie met een blog op uw website is, naast het versturen van nieuwsbrieven (e-mailmarkering), by far de meest effectieve methode om uw boodschap onder de aandacht te brengen van uw doelgroep.

Hoe wij dat doen? Dat leest u hieronder.

Stap 1: Landingspagina`s

YORON geeft u toegang tot de applicatie waarmee u uw eigen blogs kunt schrijven. Deze worden zichtbaar op uw website en kunnen natuurlijk óók worden geplaatst als posts op uw social media kanalen.

Door te klikken op een post wordt uw klant doorgeleid naar de landingspagina op uw website. Op de landingspagina staat dan het volledige artikel/blog met uw boodschap. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan nieuws over pensioen, hypotheek of verzekeringen.

Of aan informatie over een speciale actie zoals een marketingactie rondom 'nabestaanden verzekeren' of 'nieuwe zorgpremies'.

Stap 2: Social media koppeling

De blogs gebruikt u om uw boodschap onder de aandacht te brengen. Deze staan uw op een landingspagina op uw website. Uw social media kanalen kunt u inzetten voor het plaatsen van posts. Zodra iemand op een post klikt wordt deze doorgeleid naar de landingspagina/website.

Facebook is een zeer geschikt medium voor B2C en LinkedIn voor B2B. En wilt u 'de jeugd' bereiken, dan moet uw boodschap te vinden zijn op TikTok, Snapchat, Instagram of in een andere app.

Stap 3: Volgers van uw social media genereren

De ASSU Blogs zijn er op gericht om bestaande volgers te faciliteren en nieuwe volgers te trekken.

Om volgers op uw social media kanalen te genereren, passen wij en kunt u onder andere de volgende strategieën toepassen:

  1. Regelmatige en relevante content: Blog consistent interessante, waardevolle en relevante content die aansluit bij de interesses van uw doelgroep.

  2. Interactie met volgers: Reageer op reacties, vragen en berichten. Dit bouwt relaties op en stimuleert meer interactie.

  3. Gebruik van hashtags: Gebruik relevante hashtags om de zichtbaarheid van uw posts te vergroten en nieuwe volgers aan te trekken.

  4. Cross-promotie: Promoot uw social media accounts op andere platforms en in uw andere communicatiekanalen zoals uw website, email handtekeningen, en offline materialen.

  5. Influencer samenwerkingen: Werk samen met influencers die al een gevestigd publiek hebben dat overeenkomt met uw doelgroep.

  6. Advertenties: Investeer in betaalde advertenties om uw bereik op platforms zoals Facebook, Instagram, en Twitter te vergroten.

  7. Consistentie in branding: Zorg voor een consistente merkidentiteit over al uw kanalen heen, wat helpt bij het opbouwen van herkenbaarheid en vertrouwen.

  8. Analyseer en optimaliseer: Gebruik analytics tools om te leren wat werkt en wat niet, en pas uw strategie dienovereenkomstig aan.

Deze benaderingen helpen bij het opbouwen van een loyale volgersbasis door betrokkenheid en waarde te bieden, wat essentieel is voor succes op social media.

Blijf in beeld

Uit onderzoek blijkt dat 65% van de adviseurs niets meer van zich laat horen nadat een product of dienst is afgenomen.

75% van de relaties geeft echter aan graag op de hoogte te blijven van belangrijke ontwikkelingen. Dat doet u dus met name met de ASSU Blogs!

Wij zorgen ervoor dat u in beeld blijft. Ieder keer weer! 

Effectief?

Via de koppeling worden de blogs automatisch op uw website geplaatst. Vervolgens kunt u uw klanten via uw LinkedIn account op de hoogte stellen van elke nieuwe blog.

Wist u dat dit gemiddeld 60% meer website bezoekers oplevert?